Novi Sad
13.12.2012.
11:28 > 09:33
Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je gradsku vlast da plan reorganizacije EPS-a predviđa oduzimanje imovine Elektrovojvodine koja posluje u okviru EPS-a kao zasebni pravni subjekt.
  • Реалист

    14.12.2012 18:39
    Anonimus - @Реалист
    Ајде да ти објасним редоследом
    овако,
    1. порез који се плаћа, плаћа се ПДВ по стопи од 20% који иде по јединственој шифри на један уплатни рачун као што уплаћују све фирме на територији републике Србије од југа до севера, и са тог рачуна се врши распоред новчаних средстава свима.
    2. Порез који остаје граду Новом Саду, то је порез по одбитку односно порез на зараде запослених у електровојводини и то према месту становања што значи не иде све у Нови Сад већ према општини становања тих радника који нису сви из Новог Сада и то у сразмери 80% општини 20% републици према новом закону о децентрлаизацији, јер је раније било 60% републици 20% општини.
    Значи тај губитак који ће задесити Нови Сад је изузетно мали и у градском буџету неприметан и невидљив.
    Значи то је тендециозно, нетачно и јадно што ови наводе а поготово ако су они гласали за тај закон о енергетици као један од услова за ЕУ.
    А што се тиче онога што је теби најважније одакле сам, из земље Србије сам са њеног севера, али није битно да ли сам са истока, запада или југа, најбитније да сам из Србије и да сам грађанин Србије. Ако је теби битно и најважније ко је одакле и шта је, онда имаш проблем и треба га назвати правим именом а не маскирати попут ових из ЛСВ-а.
  • GRBAVICA

    14.12.2012 17:56
    ELEKTROVOJVODINA
    Igor - bilo bi možda bolje da i ti pođeš za strujom u BG. Ponavljam od ovoga je i rat bolji. Treba samo imati onu mušku stvar, pa Evropa i okruženje budno prate ove događaje, može se to veoma dobro iskoristiti........
    Eto kad odeš u BG mogao bi da budeš oficir za vezu.
  • Igor

    14.12.2012 13:34
    Od CEGA je to RAT bolji ?
    @GRBAVICA izgleda nikada niste izbliza videli kako RAT izgleda....

    pre bi pristao da vise nikada nemam struju, neka je nose u Beograd, zivecu sa svecom, samo da RAT ne vidim. Vecina Vojvodjana tako misli.

    Sem toga, oni RAT i prizeljkuju jer je to dobro za biznis.
  • NSadjanin

    14.12.2012 11:47
    Dinkicu care
    Gde je sada Dinkic sa svojom pricom o regionima? pa u vlasti je... sta je problem ? ccc... vidim ja da ce Beograd DIREKTNO biti kriv za cepanje vojvodine... Kao sto je zbog svog bahatog odnosa, kriv i za Kosovo i SFRJ... BG ne slusa nikog.. a posle su svi drugi krivi!!!
  • @Aktivisti

    14.12.2012 10:27
    Ovi
    Centralisti su smesni.
    Napises im 100 i jedan razlog da NS gubi prihod to ne pobijaju, znaci valjda se slazu.
    logicno mi je da znaju da su njihovi na vlasti u NS, mislim bilo bi glupo da ne znaju.
    Takodje valjda znaju da njihovi postaljvaju direktora EV jer je to deo EPS-a znaci mogu da se bore protiv kriminala ako hoce i koliko god hoce niko im to ne brani.
    Ali ne oni ce reci da su neki drugi aktivisti ovakvi ili onakvi.
    Da nije tuzno bilo bi smesno.
  • 14.12.2012 09:14
    Beograd je kriminal. Ko radi u njemu sve mu je jasno, od rascepa Jugoslavije na dalje. Leglo nemorala.
  • 14.12.2012 08:28
    Aktivisti
    Vidim da su clanovi LSV aktivni. Istina im se nikako nesvidja. Jos kad vide da se omca steze oko onih koji su prisvojili malo vise odmah se poteze prica o pljacki Vojvodine. Bilo je pljacke necu da kazem da nije ali KO je placko utvrdice neko drugi a ne LSV.
  • 14.12.2012 08:26
    Neša i Saška
    Nemojte da oduzimate Neši i Saški mesta za sakrivanje na Vencu u NORCEVu...
  • Ime mi je...

    14.12.2012 08:19
    Nisam na Vašoj strani ali ova informacija je veoma tačna.
  • 14.12.2012 07:46
    @Реалист
    Realisto vlasnik visokonaponske elektromreze je preduzece Elektroprenos, vlasnik distributivne mreze su elektrodistribucije.
    To sto pricas o tome da ce neko da bira nesto su gluposti, trenutna cena struje je takva da se niko sem EPS-a nece pojaviti na trzistu da ponudi struju po toj ceni i to ce biti vrlo brzo svima jasno.
    I najvaznije, odakle si ti?
    Nije vazno da li je ko za koju stranku i sl.
    Cinjenica je da se porez (deo poreza) placa na osnovu sedista firme, cinjenica je da je Elektrovojvodina d.o.o sa sedistem u NS i da na osnovu toga NS ima neki prihod, nek te tvoji obaveste koliki i da ako izmese sediste NS gubi taj prihod.
    Cinjenica je takodje da je i upravna zgrada i mreza finansirana sredstvima gradjana Vojvodine i ne samo to finansirana je i TE Drmno koji su placali doprinosom samo Vojvodjani doprinos nisu imali potrosaci u Beogradu i Sumadiji, pa na kraju od toga opet nista.
    Sto bi rekli, pametnom je i jedna dosta, a b.... ne vredi objasnjavati.
  • Republikanac

    14.12.2012 07:45
    Vojvodina Republika
    Ne staje i nece stati, Vojvodjani pamet u glavu i svi zajedno. Pokrajinska vlast je takodje legla na rudu i ne pise nam se dobro. Trebaju nam svi Vojvodjani i nema vise medjusobne svadje. Zivela Vojvodina Republika!
  • Peca

    14.12.2012 07:27
    Opet "Nasi Novci"
    Nesto, tu, ti, meni opet. Kada je gospodin clanak, zanesen Petooktobarskom pobedom, kacio politicke protivnike o bandere na terazijama, onda mu nije smetalo sto su to Beogradske bandere. Danas, kada se steze obruc oko onih sto su od tada trosili Nase Novce pa je bandera na Terazijama malo, sada mu smeta sto bi ovi novi da prenesu koju banderu iz Novoga Sada. Gospodo draga, kada ste nasli Nase Novce niste nas pitali tada pa ne kukajte nama sada, vec postavljajte nove bandere. Kako stvari stoje, svakako ce ih biti malo.
  • Александар

    14.12.2012 04:45
    Плаћање
    Супер идеја!
    Сада ћемо као и остатак Србадије престати да плаћамо струју и онда ће нам ЕПС отписивати дугове :-)
  • Реалист

    13.12.2012 22:25
    Партијска диспциплина
    Пример партијске дисциплине, сви на портал и причај како неко пљачка итд. Па ЛСВ је изгласала закон о енергетици, јер је један од услова за приступање ЕУ укидање монопола у свим сверама, па шта мисле људи да ће сутра неко неког произвођача и дистрибутера из ЕУ на сваком мостићу у Србији да рекетира. Па јер неко мисли да ће сутра у ЕУ једино ЕПС да производи и дистрибуира струју. Електровојводина нема имовину већ само управну зграду и врши послове инкасирања односно наплате као што то врши елетродистрибуција београд, електро морава, електротимок итд. Власник дистрибутивног система је електромрежа Србије а произвођач систем хидро и термоелектрана као засебно предузеће. Види се да су сви кадрови и КПС прешли у ЛСВ и мисле да тај самоуправни модел задрже и у ЕУ. Најбоље би било да промене назив у ООУР самоуправа ЛСВ и да једном годишње иду на семинаре КП-а Северне Кореје ради усавршавања.
  • GRBAVICA

    13.12.2012 21:47
    ELEKTROVOJVODINA
    Ovde se zapravo radi o sukobu dve krimi grupe i to, krimi grupe oko SNS-a i krimi grupe oko DS-a i LSV-a. Međutim ovi kriminalci oko SNS-a žele totalno da unište Vojvodinu. Pa zar niste čuli kakvo mišljenje o Vojvodini imaju "Dveri".
    Rekao sam, rešenje će biti "PUŠKU PA U FRUŠKU". Od ovoga je i rat bolji.
  • PericA

    13.12.2012 20:27
    Kakva pljacka
    Sve sto je bilo u Vojvodini i ostace u Vojvodini. Iskreno bi voleo da Novi Sad bude veci grad od BG ali neide. A sto se tice pljacke i otimacine najveci pljackasi nase imovine su upravo oni koji dizu najvecu galamu. Pogledajte malo te dusebriznike i njihovu imovinu. Pogledajte imovinu predsednika LSV-a.
  • 13.12.2012 19:36
    Bureka i rakije
    Pa jel jeo burek ili nije za te naše novce. I pio rakije?
  • Pera

    13.12.2012 19:11
    "Nastavlja se banditska centralistička politika Beograda prema svemu što nije iz Beograda.Cilj je oteti sve što je vredno pod firmom reorganizacije i dbrane tzv. državnosti."
    Ja bih dodao da se centralistička politika odnosi isključivo na Vojvodinu, na koju je ponovo došlo do najezde skakavaca. Valjda, zapatilo se. Nije vlast doveka. Kao što se može već danas videti, za činjenje pa i za nečinjenje nakon gubitka vlasti će se, ipak, odgovarati. Nemojte da vas zanese vlast, da se pogubite dok ste na vlasti, jer ćete se kasnije tesko presabrati. Trebaće odgovarati.
  • 13.12.2012 18:12
    Banditizam
    Nastavlja se banditska centralistička politika Beograda prema svemu što nije iz Beograda.Cilj je oteti sve što je vredno pod firmom reorganizacije idbrane tzv. državnosti.
  • Spasenija

    13.12.2012 18:06
    Smesno bude svaki put kad se Liga brine za nas
    Ista ona koja nas je ojadila prethodnih 20godina
    i postavila na celo TE iste Elektrovojvodine, koju sada brani
  • Narod

    13.12.2012 18:02
    Ljiga
    I treba sve oduzeti od LJIGIE socijaldemokrata Vojvodine i dati narodu!
  • GRBAVICA

    13.12.2012 16:44
    ELEKTROVOJVODINA
    Zaista je sramota da se o ovom zločinačkom poduhvatu otimanja imovine građana Vojvodine uopšte nije oglasio Pokrajinski odbor DS-a. Elezoviću, Pajtiću i Petroviću, kako vas bre nije sramota da ćutite.
    Dešavanja u "EV" su blago rečeno užasna. Sindikalista koji je razotkrio celu ovu otimačuni "EV" je odjedared optužen da je u prethodnom periodu pojeo bureka na ime reprezentacije za 60.000,00din. i da je kupio 25lit. rakije itd, itd.
    Građani Vojvodine bude li se ovo dogodilo, cena struje će da poskupi najmanje 150%, a ukoliko račun niste platili samo jedan mesec, bićete isključeni bez prava da dug platite na rate i sl.
    LSV je u ovom slučaju 100% u pravu. Bude li se to i ostvarilo ............ (nema nam druge)......
  • 13.12.2012 16:34
    @ZoranNS
    Milosevic unistio Vojvodinu? hahaha... prijatelju, za vreme Milosevica Vojvodina je bila nesto, biula je masina u poredjenju sa ovim danas..

    primer Novi Knezevac... dok je vladao SPS i na republickom i na lokalnom nivou, Knezevac je imao 3 jake firme: Aleva (koja je bila brend Srbije), Lepenka i Transport.. imao je savremenu bolnicu, koja je bila udaljena maksimum 15 minuta setnje od bilo koje kuce

    onda se dogodila autonomija i demokratija na svim nivoima vlasti... lokalnom, pokrajinskom i republickom nivou... Lepenka i Transport propadaju, Aleva nije isto sto je bila, ali opstaje jer ju je kupio privatnik iz Beograda

    sto se bolnice tice, sva je raspala, praistorijska sa sve opremom, a jedino sto opstaje je ludnica... Knezevcani moraju da idu u Kanjizu ili cak Sentu za sve ostalu

    u isto vreme bolnice i klinicki centri u Novom Sadu imaju cak i svoje bilborde, a svi znamo koliko oni kostaju

    eto, to je vasa autonomija i ravnopravnost... gadite mi se
  • 13.12.2012 16:17
    čamci i sanke
    Stručnjaci Lige, koji uzgred još uvek sede na visokim funkcijama u Elektrovojvodini mogli su prvo da pročitaju zakon u čijem izglasavanju u Skupštini su aktivno učestvovali i onda shvate o čemu se radi. Ko želi u Evropu ne može da ima samo jednog prodavca električne energije, jer se to zove monopol. I šta su kog vraga upozoravali gradsku vlast, ko da ona ima ingerencije nad ovim?
  • ja

    13.12.2012 16:11
    @Sremcina
    А то си ти сам закључио да си бољи од осталих? Затуцаност и фашизам је то!
  • pera

    13.12.2012 15:14
    Ligasi - kenjare
    Ovi ligasi non stop nesto kenjaju!
    Naravno da se bune kad su se te pare slivale njima u dzepove dok su bili na vlasti!
  • 13.12.2012 14:48
    @sima strahota
    Gospodin Sima stvarno pojma nema strahota jedna.
    1. Elektrovojvodina jeste distributivno preduzece.
    2. Naravno da logika nije ta koju ti pominjes, jer bi to znacilo da su distribucije stalno u plusu, a proizvodjaci stalno u minusu
    3. Logika je da proizvodjaci imaju proizvodjacku cenu, a distributeri svoju ulaznu cenu koja je proizvodna plus prenos do distribucije kroz visokonaponsku mrezu
    4. EV stvarno ima najbolju naplatu i to se vrlo lako moze utvrditi, sto znaci ako je ovako kao do sada naplata je 97% a ako je cak iako ti uplate tvoj deo, onda je ukupan prosek Srbije sto je daleko manje od 97%
    5. Porez se placa prema sedistu firme i tu se gube svi procenti ne samo neki
    6. I najvaznije proizvodnja nafte je 100% u Vojvodini pa je srpska vlada potpisala sporazum gde rudna renta za naftu i gas ne moze da se poveca jos 100 godina, a mozda ni kasnije, pa opstine koje bi od toga ostvarivale prihod imaju 6-10 puta manje prihode od svetskih za rudnu rentu.
    7. I sad vidite kakav je Dubaji, a kakav je Srbobran i 6 ce vam biti najjasnije.
  • el diablo

    13.12.2012 14:43
    LSV najmanje ima pravo da priča o Vojvodini.Oni samo pričaju a na delima ( a imali su itekako instrumente ) apsolutno ništa, nula.Prema tome demagozi bolje tišina.Nama ostaje da se nadamo nekoj pravoj novoj snazi kojoj je iskreno stalo za Vojvodinu ili tačnije i ispravnije Srem, Banat i Bačku
  • sima strahota

    13.12.2012 13:59
    da se dignu kuka i motika
    ..ajde za druge stvari i da se covek zamisli, ali ovo je najbrutalniji primer manipulacije koji se da zamisliti..
    ..elektrovojvodina je jedno od 6 distributivnih preduzeca eps-a, eps ima i proizvodnju struje(hidro i termolektrane) i prenos (ems)..
    ..u vojvodini se struja ne proizvodi vec se samo prodaje, elektrovojvodina struju ne kupuje vec je samo naplacuje od gradjana i privrede, u takvim uslovima tesko je ne poslovati pozitivno..
    ..svi sto prizivate granice i barikade, zamislite se samo kako bi bilo kada bi elektrovojvodina svarno morala da kupuje struju po berzanskim cenama koju prodaje gradjanima i privredi..
    ..ako se ne varam, kupovna cena bi bila oko 10 eurocenti, uz nepromenjene cene naplata bi bila oko 4, znaci gubitak od 6 po svakom kilovatu koji se potrosi u vojvodini..a gde je odrzavanje mreze, gde su investicije u nova postrojenja..pa racunajte..
  • ZoranNS

    13.12.2012 13:58
    Milošević je uništio Vojvodinu pomoću
    Milošević je uništio Vojvodinu pomoću Kosovara "dogodio se narod sa Kosova", došli da nas uče kako se voli Srbija, kako se živi sa susedima, kako se vodi država, i oteli nam svu imovinu. Ova vlada, Koštunica, SPC i oni kojima se vrti u glavi od RAVNIČARSKOG VAZDUHA, uništi će i ono malo što je ostalo. Pljačka veka u Srbiji nije Mišković, pljačka veka je pljačka Vojvodine 90. godine. Normalno, kada se država bavi pljačkom da će to raditi i pojedinci u njoj.
  • Sremcina

    13.12.2012 13:44
    Za Ja
    "И шта ћеш постићи са тим? Нормалан свет укида границе, људи без проблема иду из државе у државу, само код нас неки затуцани људи би да праве нове границе..."

    To nije zatucanost dragi Ja, granice su preventiva da se ta zatucanost ne siri vise nego sto je sad imamo. Mi nismo normalan svet i zato je granica jedini izlaz svemo ovome. Staro pravilo.
  • EMS

    13.12.2012 13:42
    zaobilazenje istine u sirokom luku
    Elektromreze Srbije postoje izmedju 5 i 10 godina, kada su zbog promena u zakonu o energetici objedinjena preduzeca za prenos (dalekovodi).
    Ovo objedinjavanje je bilo potpuno logicno. Koliko je godina potrebno da strucnjaci LSV otkriju onod sto je pisalo u svim novinama i uradjeno pre vise godina?
  • Animator

    13.12.2012 13:42
    Sve što već neko vreme rade u Vojvodini...
    ...SNS i ostatak "estradne družine" obiće im se o glavu veoma brzo. Živi bili pa videli.
  • Stojan

    13.12.2012 13:38
    Otkud Jedinstvena Srbija u EV ????
    A baš je logično da najjaču firmu u NS vodi Jedinstvena Srbija a ???? Time vam je sve rečeno. Samo pogledajte CV i diplome direktora i savetnika... no comment
  • зики

    13.12.2012 13:33
    електровојводина
    ало војвођанери неко мало спинује, а вас толико дрмне да ома кевћете.
  • BanatBanacanima

    13.12.2012 13:18
    sta kukate? mi Banacani cak ni nemamo Elektrobanat, pa cutimo
  • 13.12.2012 13:16
    Vratite nam EPS u Vrbas kao sto je nekada bilo, a ne da nam Sombor bude nadlezan za Vrbas i da za sve ostalo odlucuje...
  • NOVOSADJANIN

    13.12.2012 13:06
    BRUKA
    Sada ce "patriote" iz SNS-a da kazu evo LSV i autonomasi se bune protiv dobrobiti Srbije.Nije mi jasno da ti ljudi koji se rode u novom Sadu nebitno kojoj stranci da pripadaju rade po direktivi beograda i nikada se ne usprotive ni jednoj jedinoj odluci koja je losa po Novi Sad.To je dokaz da su karijeristi zauzeli fotelje,nemaju svoje misljenje,nemaju sto bi se narodski reklo mu.a Zato svim srcem podrzavam LSV jer se do sada drze samo jedne politike Vojvodina i Novi Sad na prvom mestu pa sve ostalo.I svi vi koji pljujete po LSV-u samo se zamislite zar se ne ponasaju svi ljudi u privatnom zivot tako"prvo porodica pa svi ostali" Ja ne vidim sta je tu lose,a vi?
  • ја

    13.12.2012 12:59
    @Drmno
    @Drmno
    ""Hoću administrativni prelaz kao onaj na Kosovu da se napravi U Zemunu.""
    И шта ћеш постићи са тим? Нормалан свет укида границе, људи без проблема иду из државе у државу, само код нас неки затуцани људи би да праве нове границе...
    Децентрализација и то она права нама треба, да располажемо са минимум 85% пара које ми створимо у покрајини, а не нова држава јер то кошта и ствара проблеме које иду уз то...
  • Pop

    13.12.2012 12:51
    Prenos vec odavno nije pod ingerencijom EV-a nego EMS-a. I mislim da je to uradjeno jos 2004. ili 2006. Ovo je cisto spinovanje.
    Stp se tice odrzavanja tu je osnovano Odrzavanje i usluge. Odavno.
    Ovo saopstenje je cisto spinovanje.
  • @@Drmno

    13.12.2012 12:33
    Pa napravi. Ko ti brani?
  • Dođoš :))

    13.12.2012 12:28
    Jesam dođoš (ponosim se time),zavoleo sam Vojvodinu,znam da je nikada neću voleti kao neko ko je rođen ovde i ta polarizacija odnosa na relaciji Bg - Ns mi nije u početku bila najjasnija,ali ovo je sad previše.Sve odvukoše u taj buđavi Bg,a nama kako bude.Hm?!a ko je to sve stekao?zaradio?stvorio?pa ljudi koji žive i rade i Vojvodini.stvarno mi je muka od Bg.preteraše ga.i sa mlekarom i sa mnogom drugim firmama.mnogo je...ne veže me nešto previše za Vojovdinu,ok ovde radim,živim,plaćam porez,sutra bi otišao da mogu negde,ne bi se okrenuo,ali dok živim ovde i pošten sam građanin,bez obzira što su u mene (bez ikakovog razloga) upirali prst u mene jer sam dođoš i što je Vjovodina prepuna predrasuda i sujete,ovo što Bg radi nije ni malo pošteno i fer,čak šta više to je kriminal.eto!
  • SnašaVV

    13.12.2012 12:25
    SLOBODA
    Verujem da još strašnije možemo očekivati od centralizovane vlasti ali ovo je već JEZIVO ŠTA NAM RADE ! Mi mali pojedinačno ne možemo ništa ali udruženi možemo mnogo. Probudite se vojvodjanske demokrate i pridružite se Ligi pa da i gradjani Vojvodine stanu na crtu ovoj pošasti.
  • @Drmno

    13.12.2012 12:19
    Hoću administrativni prelaz kao onaj na Kosovu da se napravi U Zemunu.
  • Gruban Malic

    13.12.2012 12:17
    po planu...
    Plan SNS-a i ekipe okupljene oko njih je da od Vojvodine naprave najnerazvijeniji i najsiromasniji deo zemlje! Misle da kada se to desi svi ce cutati i cekati milostinju iz BGD-a!
    E pa mislim da su se malo prevarili, to bas tako nece moci!!!
  • 13.12.2012 12:09
    stara prica
    isto ovo su uradili sa zeleznicom, sve iz NS prebacili u BG, sve poslove koji su novosadjani dobijali i radili klijenti su placali beogradu, i onda su prvo prosledjivali deo u NS, a posle nista. Da ne govorimo o mehanizaciji koju je NS imao a BG nije, pa samim tim nije mogao da radi poslove koje su radili novosadjani, e sva ta mehanizacija je postala beogradska!!!
    Isto tako ce biti i sa elektrovojvodinom.
    Da se razumemo, ja stvarno nisam za odvajanje Vojvodine od Srbije, ali ne mogu da se otmem utisku da vec neko vreme Vlada pokusava da me ubedi u suprotno svojim postupcima!
  • Freulein Misha

    13.12.2012 12:01
    Ich
    Nevolem LSv ic, ali za ovo su 100% u pravu.
  • Drmno

    13.12.2012 11:59
    Lopovi preko Save
    I ja sam kao i svi Vojvdjani placao da se izgradi TE Drmno sa naznakom da ce ista biti Vojvodjanska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna